Welkom nieuwe Vriend van Biesland

Kom genieten

Gé Kleijweg, voorzitter van de Vrienden van Biesland, vertelt je in deze video hoe simpel het genieten van Biesland is. Vanaf de stad fiets je onder de A13 door en dan ben je er al. Via de Korftlaan, waar ook al veel valt te beleven, fiets je zo het weidevogelgebied in. En dan? Kijken naar de vogels, luisteren naar hun geluiden en even nergens anders aan denken. Wedden dat je na een paar keer net zo enthousiast bent als Gé?

Natuur om te koesteren

Waar vroeger sprake was van een stad met platteland eromheen, is het huidige Buytenhout – waar Biesland deel van is – een stuk natuur met stedelijkheid eromheen. Gé vertelt in deze video dat er zelfs plannen waren om Biesland vol te bouwen – en dan was dit unieke stuk natuur er niet geweest. Stichting Vrienden van Biesland zet zich in voor behoud en versterking van het gebied. Voor de dieren én voor de mensen uit de omringende steden. Want natuur is goed voor iedereen.

 

Met het BuytenVitaal-pakket heb jij een bijdrage gegeven aan de stichting en daarom ben je nu automatisch drie maanden Vriend van Biesland. Lees hier meer over de activiteiten van de Vrienden van Biesland.


Over het BuytenVitaal-pakket

Evelien Olyslagers: “Het BuytenVitaal-pakket is samengesteld door 21 lokale organisaties en ondernemers met een BuytenVitaal aanbod. We wilden iets organiseren voor mensen uit de buurt. Het moest niet alleen coronaproof worden, maar ook bijdragen aan je eigen vitaliteit. De vraag was: ‘Hoe kunnen we iets organiseren, waardoor je fysiek en mentaal kunt opladen?’ En dat is het BuytenVitaal-pakket!”

Wil je meer weten over ons initiatief? Lees hier meer

Het BuytenVitaal-pakket is samengesteld door onderstaande organisaties en ondernemers

en ontwikkeld in samenwerking met: