Sociale projecten

Maatschappelijke vraagstukken op het gebied van mens en natuur welzijn inspireren ons om de antwoorden werkelijk in de praktijk te brengen. We voeren diverse activiteiten en projecten uit om mens en natuur met elkaar te verbinden zodat beide systemen elkaar versterken. Ook werken we graag voor opdrachtgevers met dezelfde vraagstukken die graag praktijkgericht resultaat willen zien. Want met alleen een plan op tafel, komt er geen daadwerkelijke verandering.

 

Projecten:

BuytenVitaal pakket

Het BuytenVitaal pakket haalt mensen van binnen naar buiten. We hebben genoeg binnen gezeten en onze natuurlijke behoeften zoals bewegen en sociaal contact zijn beperkt geweest. We zitten allemaal in dezelfde storm en ieder in zijn eigen schuitje. Tijd om naar buiten te gaan en op te laden. Het BuytenVitaal pakket is Natuurlijk, Lokaal & Vitaal en leuk om kado te geven.

Leertraject cirkel van e e f

De cirkel van e e f is een leertraject van zes maanden waarin we bouwen aan een samenleving en samenwerking vanuit vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de omgeving en vertrouwen in alles wat nog onvoorzien is. Dit traject is opgezet voor organisaties, maar we willen dit traject ook mogelijk maken voor mensen die de kans niet via een organisatie krijgen.

Natuurlijk Vitaal

Een inspirerend keuzeaanbod voor medewerkers in de randstad die de balans willen vinden tussen werk en privé verantwoordelijkheden, waarbij een verbinding wordt gemaakt met persoonlijke ontwikkeling en natuur. Geen hutje op de hei, maar gewoon met de natuur om de hoek. Waar je altijd naar toe terug kan. Waar je kunt opladen en ontladen.

Beleef Natuurlijk Buytenhout - Natuurwerkdag 2020

We hebben de afgelopen periode genoeg binnen gezeten en sociale momenten zijn weggevallen. Tijdens de nationale natuurwerkdag op 7 november geven we mensen de mogelijkheid om naar buiten te gaan en onze handen uit de mouwen te steken. Buiten, in gezelschap, met een heerlijke kop soep en op 1,5 meter afstand.

Bieslanddagen 2020

De Bieslanddagen is een jaarlijks terugkerend evenement waar bezoekers de polder kunnen beleven. Voor de Bieslanddagen 2020 heeft e e f de Bieslanddagen verbonden met de kernwaarden van de gebiedsvisie en samengewerkt met lokale organisaties en ondernemers. In verband met covid-19 hebben we in samenwerking met stichting Bieslanddagen een aantal kleinschalige Bieslanddagen georganiseerd. Kijk op www.bieslanddagen.nl

Beleef Natuurlijk Buytenhout - Impact days 2019

Tijdens de Impact Days wordt ingezoomd op ondernemers in Nederland die het maken van een positieve verandering voor mens en planeet tot hun kern hebben gemaakt. Natuurgebied Buytenhout-West is een stuk groen waar we met zijn allen dankbaar voor mogen zijn. Middenin de randstad zijn diverse natuurgebieden verbonden met elkaar en initiatiefnemers en ondernemers sloegen de handen in één. 

Voor opdrachtgevers
Heeft jouw organisatie een maatschappelijk vraagstuk op het gebied van mens en natuur welzijn? Wil je dat het plan op tafel tot uitvoering komt? Laat uw plannen werkelijkheid worden! Sluit het vraagstuk aan bij onze kernwaarden en visie rondom mens en natuurwelzijn? Grote kans dat we voor jullie aan het werk gaan.

Hoe we dat doen?
Er zijn talloze partijen om u heen die allang praktisch bezig zijn. We verbinden uw doelstellingen met partijen in de omgeving die er al zijn. Is deze verbinding al gelegd? Dan gaan we concreet over tot mogelijkheden en uitvoering. Is meer samenwerking met de omgeving nodig? Dan zorgen wij ervoor dat het op tafel komt en faciliteren wat nog nodig is. Plannen worden werkelijkheid. We gaan graag voor je aan de slag! Neem contact op met Evelien Olyslagers.

Sociale spaarpot van e e f
Om de projecten uit te kunnen voeren zonder onze opdrachtgevers, hebben we de sociale spaarpot van e e f opgezet, waarmee we in de toekomst zelfvoorzienend willen worden voor sociale activiteiten en projecten die bijdragen aan onze kernwaarden. Tien procent van de opbrengt uit het leertraject van de cirkel van e e f, gaat in de sociale spaarpot. Nu wordt deze spaarpot nog aangevuld door organisaties die erin geloven dat wat we doen echt bijdraagt aan het welzijn van mens en natuur. We zijn dan ook enorm dankbaar dat onderstaande partijen een financiële bijdrage hebben gegeven, zodat we daadwerkelijk onze bijdragen kunnen leveren. Lees meer »