Een oplaadmoment voor jou

Waar heb jij op dit moment behoefte aan? Rust en verstilling of juist activiteit en uitdaging? Wil je meer leren over de natuur en hoe je met haar kunt samenwerken of wil je je eigen creativiteit ontdekken en laten groeien? We geven je de keuze uit 10 zogenaamde ‘Oplaadmomenten’, waarmee je er even helemaal uit bent. 

Alle oplaadmomenten zijn buiten en op 1,5 meter afstand. Als de maatregelen veranderen en de workshop moet verzet worden, dan neemt de workshopgever contact met je op. 

Kosten: € 17,50 p.p. per oplaadmoment. Heb jij het BuytenVitaal-pakket ontvangen? Dan mag je kosteloos aanmelden voor één van deze oplaadmomenten. 

Wat is het meest kostbare dat je elkaar kunt geven? Een mooi moment dat je met elkaar deelt. Geef je moeder dit jaar een oplaadmoment van BuytenVitaal cadeau en beleef samen met haar een activiteit in Buytenhout. Lees meer

OOGSTEN

Proef het seizoen bij Stadstuinderij Buitenleeft! Hier verbouwen we groenten op een ecologische, verantwoorde wijze, dus zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. En dat levert vitaal voedsel op. We vertellen over onze werkwijze en natuurlijk mag je zelf met je handen in de aarde je eigen groenten oogsten. Wat precies, dat bepaalt de natuur op het moment dat je langkomt.

Waar: Hertenkamp
Door: Margriet Knospe
Organisatie: BuitenLeeft

Meer informatie en data voor dit oogstmoment

PAARDENINZICHTEN

Paarden zijn heldere spiegels als het aankomt op nonverbale communicatie. Door gewoon zichzelf te zijn, geven ze jou inzicht in je gedrag en communicatie. Daarnaast laat de kudde als geheel je zien hoe paarden samenwerken vanuit vertrouwen en wat wij mensen daarvan kunnen leren. Je wordt, samen met Evelien, voor heel even onderdeel van de kudde en ontvangt waardevolle Paardeninzichten.

Waar: Bieslandse bos
Door: Evelien Olyslagers
Organisatie: Paardeninzichten

Meer informatie en data voor Paardeninzichten

BOOMKLIMMEN

Boombaard biedt recreatief boomklimmen aan.
Veilig, duurzaam en plezierig. Een boom-kroonbeleving is een mooie combinatie tussen touwtechnieken, natuurbeleving, fysieke inspanning en een heldere geest. Naast veiligheid staat duurzaamheid bij Boombaard voorop: we zorgen ervoor dat de boom geen schade ondervindt door onze activiteit.

Waar: Hertenkamp
Door: Jos van der Marel
Organisatie: Boombaarklimmen

Meer informatie en data voor boomklimmen

AERIAL YOGA

Bewegen in en rond de Aerial doeken is een totaal nieuwe (yoga)ervaring en fantastisch om mee te maken. Daar waar omgekeerde houdingen als hoofdstand alleen voor gevorderden yogi’s uit te voeren zijn, opent het doek in Aerial Yoga vele deuren voor iedereen; de mogelijkheden zijn eindeloos! Ervaar hoe vertrouwen en balans, spelenderwijs met het doek, je een geluksgevoel geven.

Waar: Delftse Hout
Door: Tami Kalir
Organisatie: Womanhood studio

Meer informatie en data voor Aerial Yoga

BOMEN VOELEN

In deze workshop maak je kennis met de energie van bomen. Met enkele eenvoudige technieken kan bijna iedereen het gevoel te pakken krijgen. Voor veel deelnemers is dit een eye-opener. Een toegangskaartje tot de energie-wereld waar we eigenlijk de hele dag in leven. De bomen in het Arboretum-Heempark Delft vormen een prachtige collectie bomen met elk een eigen energie.

Waar: Arboretum Heempark
Door: Barry Voeten
Organisatie: Voelgeluid

Meer informatie en data om bomen te voelen

RONDLEIDING HOPVELD

Hop is een van de snelst groeiende planten op aarde! Tijdens je bezoek aan ons hopveld kom je meer te weten over deze bijzondere plant en z’n toepassingen in o.a. bier. Ondertussen gaan je handen de aarde in om te helpen met de verzorging van de hop. En we zouden geen hopveld hebben als we de middag niet eindigen met een heerlijk glas koud bier!

Waar: Bieslandse polder
Door: Sabrina Lindeman en
Bart Batteur

Meer informatie en data voor het hopveld

BEELDHOUWEN

In de Delftse Hout, ligt verscholen tussen de bomen een kleinschalig atelier. Verbind je met een stukje speksteen en laat ontstaan wat er ontstaat. Mijn missie is om jou als cursist te leren om je creativiteit vanuit vertrouwen en overgave aan te boren in plaats van uit een vooropgezet plan. Loslaten en ontdekken wat de steen te bieden heeft en er op alle gebieden uithalen wat erin zit.

Waar: Delftse Hout
Door: José Linders
Organisatie: Beeldhouwen in de Delftse Hout

Meer informatie en data voor het beeldhouwen

BOOTCAMP

Bootcamp is een intensieve fysieke training in de natuur. Er komen geen apparaten en gewichten aan te pas; je maakt vooral gebruik van je eigen lichaamsgewicht en van hekjes en bankjes in het park. Het is niet alleen krachttraining, maar ook duur- en intervaltraining. Je kan het zo zwaar maken als je zelf kan én wil. Maar om resultaat te krijgen, zijn natuurlijk wel zweetdruppels nodig!

Waar: Delftse Hout
Door: Mascha Favre
Organisatie: Outdoor fris & fit

Meer informatie en data voor deze bootcamp

TAI CHI & QIGONG

Ervaar de Qi (levensenergie) in je lichaam en de Qi van de natuur. Met eenvoudige oefeningen, laat je je Qi stromen, van spanning naar ontspanning en van ontspanning naar meer energie. We gaan bewust lopen, gedragen door de aarde, zonder zorgen, in het hier en nu. Na de workshop ben je je bewust(er) van je lichaam, en voel je meer ruimte en balans tussen lichaam en geest.

Waar: Delftse Hout
Door: Lely Oei
Organisatie: Tai Chi Delft

Meer informatie en data voor Tai Chi & Qigong

NATUURMEDITATIE

Laat de hectiek van alledag voor een moment achter je bij het hek en ervaar de rust van Stiltegoed, een natuurgebied in de Bieslandse polder van 10 hectare dat wordt beheerd met schapen. Door middel van een stiltewandeling en een begeleide natuurmeditatie word je uitgenodigd om je te verbinden met de natuur om je heen en zo de verstilling in jezelf te ervaren.

Waar: Bieslandse polder
Door: Josje Duijndam
Organisatie: Stichting Stiltegoed

Meer informatie en data voor deze natuurmeditatie


Over het BuytenVitaal-pakket

Evelien Olyslagers: “Het BuytenVitaal-pakket is samengesteld door 21 lokale organisaties en ondernemers met een BuytenVitaal aanbod. We wilden iets organiseren voor mensen uit de buurt. Het moest niet alleen coronaproof worden, maar ook bijdragen aan je eigen vitaliteit. De vraag was: ‘Hoe kunnen we iets organiseren, waardoor je fysiek en mentaal kunt opladen?’ En dat is het BuytenVitaal-pakket!”

Lees hier meer

Het BuytenVitaal-pakket is samengesteld door onderstaande organisaties en ondernemers

en ontwikkeld in samenwerking met: