Opladen bij het hopveld in de Bieslandse polder 

Hop is een van de snelst groeiende planten op aarde. Tussen maart en september groeien sommige hopsoorten tot wel 7 meter hoog! Deze enorme groei in korte tijd maakt de plant erg dynamisch en leuk om mee te werken; en met goede zorg wordt je in september rijkelijk beloont met hopbellen waarmee weer een lekker bier wordt gebrouwen. Ons hopveld in de Bieslandse Polder bij Delft bestaat uit zo’n 60 hopplanten onderverdeeld in meerdere soorten die voor zowel het bitter als de aroma zorgen in het bier. Waarom een hopveld in de Bieslandse Polder?  Een lang en zeker boeiend verhaal dat we je graag vertellen op ons hopveld. Maar in het kort; in 2013 zet Sabrina Lindemann het biermerk Binckse Belofte op als lokaal initiatief om bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag op een andere wijze op de kaart te zetten. 

Al snel raakt Bart Lut betrokken en ontstaat in 2015 het plan om hop voor Binckse Belofte in de Binckhorst te gaan verbouwen.En hoewel deze hop uiteindelijk niet belandde in Binckse Belofte hebben we er toch een aantal mooie (seizoens)bieren mee gebrouwen. Helaas was er door de bouwontwikkelingen in de Binckhorst niet meer genoeg plek voor de hop en konden we gelukkig vanaf 2019 terecht op het terrein van Gè Kleijweg die Sabrina had leren kennen door haar betrokkenheid bij de gebiedsvisie voor BuytenHout. Sinds 2 jaar verbouwen we hier nu hop die na de oogst begin september door de Delftse Brouwers in een heerlijk  ‘Freshhop’ bier, de Feestende Fazant, wordt verwerkt.

Ons Doel: het is geen geheim dat buiten zijn, werken in- en met de natuur de mens goed doet. Je wordt een middag onderdeel van de groei- en verzorgcyclus van ons hopveld waarin we over de planten, de hopbellen en bier zullen vertellen en je in de praktijk kunt ervaren hoe je hopplanten onderhoudt en verzorgt. Je zal merken dat het werken op het hopveld afleiding geeft en ontspant. We hopen natuurlijk dat je dit gevoel ook meeneemt als de middag voorbij is! En werken op het hopveld zou natuurlijk niet compleet zijn met een welverdiend glas bier!

Data en aanmelden
Kies je voor het oplaadmoment bij het hopveld? Meld je dan aan voor onderstaande data. In het BuytenVitaal-pakket is één oplaadmoment voor jou inbegrepen. Wil je met meerdere personen komen? Dat kan! De kosten zijn € 17,50 p.p. Je kunt voor meerdere personen aanmelden.

 • Zondag 2 mei 2021
  Tijd: 14.00-17.00 uur
 • Zondag 6 juni 2021
  Tijd: 14.00-17.00 uur
 • Zondag 4 juli 2021
  Tijd: 14.00-17.00 uur
 • Zondag 1 augustus 2021
  Tijd: 14.00-17.00 uur

Wil je meer informatie over dit oplaadmoment of het hopproces in de Bieslandse Polder? Dan kun je contact opnemen met Bart via bart.batteur@gmail.com


Over het BuytenVitaal-pakket

Het BuytenVitaal-pakket is samengesteld door 21 lokale organisaties en ondernemers met een BuytenVitaal aanbod. We wilden iets organiseren voor mensen uit de buurt. Het moest niet alleen coronaproof worden, maar ook bijdragen aan je eigen vitaliteit. De vraag was: ‘Hoe kunnen we iets organiseren, waardoor je fysiek en mentaal kunt opladen?’ En dat is het BuytenVitaal-pakket!” Gedurende tien weken ontvang je wekelijks tips en cadeautjes in je mailbox, waarmee je kunt genieten van de natuur om de hoek.