De cirkel van e e f – sociaal project

 

De cirkel van e e f is een leertraject van zes maanden waarin we bouwen aan een samenleving en samenwerking vanuit vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de omgeving en vertrouwen in alles wat nog onvoorzien is. Dit traject is opgezet voor organisaties, maar we willen dit traject ook mogelijk maken voor mensen die de kans niet via een organisatie krijgen.

De cirkel van e e f is een werkmodel waar deelnemers altijd mee kunnen werken, ook na het traject is het toepasbaar in het dagelijks leven. Het doorloopt vijf fases waarin we bouwen aan een samenleving en samenwerking vanuit vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de omgeving en vertrouwen in alles wat nog onvoorzien is. Een belangrijk onderdeel van dat vertrouwen is congruentie in je non-verbale communicatie, verbale communicatie, gedachten en gevoelens. Wanneer wat je doet en zegt klopt met wie je wilt zijn en hoe je je voelt, ervaar je balans. En omgekeerd: wanneer je iets anders zegt of doet dan wat voor jou kloppend voelt, ervaar je een disbalans in jezelf waardoor zelfafwijzing kan ontstaan. Incongruentie tegenover jezelf, zal zich op een lange termijn uiten in stress, wat schadelijk is voor je gezondheid.

En daarbij: jouw omgeving voelt het als je incongruent bent. Andere mensen ervaren jou als onzeker, onduidelijk, of zelfs onbetrouwbaar. Jouw incongruentie, die je wellicht soms nog niet (h)erkent, kan (onbedoeld) voor wantrouwen in jouw omgeving zorgen.

Voor wie?
Deelnemers willen het leertraject volgen omdat zij willen samenleven en/of samenwerken vanuit vertrouwen, maar niet in de mogelijkheid zijn om het leertraject financieel zelf te betalen of omdat zij niet via een organisatie kunnen deelnemen. e e f geeft mensen alsnog de kans om dit leertraject te volgen. Dit verloopt via aanmelding waarna een eerste intakegesprek plaatsvindt om samen te kijken of de cirkel van e e f passend is. De investering van de deelnemers is dat zij het gehele traject bijwonen en het toepasbaar maken in het dagelijks leven. Daarnaast betalen deelnemers een minimale vergoeding voor deelname.

Het project zit nog in de opstart fase en het leertraject start wanneer we weer fysiek samen mogen komen. Wil jij een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Evelien Olyslagers – evelien@eef.nl – 0616959095 

Wil je op de hoogte blijven van dit project?
Volg e e f op linkedin of laat hieronder je emailadres achter.