Stap online in de cirkel van e e f

De cirkel van e e f is een leertraject van zes maanden. In de online versie maak je kennis met de vijf fases om te kunnen bouwen aan een samenleving en samenwerking vanuit vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de omgeving en vertrouwen in alles wat nog onvoorzien is. Een belangrijk onderdeel van dat vertrouwen is congruentie in je non-verbale communicatie, verbale communicatie, gedachten en gevoelens. Wanneer wat je doet en zegt klopt met wie je wilt zijn en hoe je je voelt, ervaar je balans. En omgekeerd: wanneer je iets anders zegt of doet dan wat voor jou kloppend voelt, ervaar je een disbalans in jezelf waardoor zelfafwijzing kan ontstaan. Incongruentie tegenover jezelf, zal zich op een lange termijn uiten in stress.

En daarbij: jouw omgeving voelt het als je incongruent bent. Andere mensen ervaren jou als onzeker, onduidelijk, of zelfs onbetrouwbaar. Jouw incongruentie, die je wellicht soms nog niet (h)erkent, kan (onbedoeld) voor wantrouwen in jouw omgeving zorgen.

Wanneer vertrouwen de basis is durf je zichtbaar te zijn. Met alles wat jij bij je draagt. Geen twijfels meer over wat je wel en niet mag inbrengen. Er is helderheid, openheid en communicatie waardoor er vanzelf verbetering komt in jouw leef- en werkstijl. Die overgang van (onbewuste) incongruentie naar een congruent denken en handelen gaat niet vanzelf. Die vraagt tijd, moed en vooral: eerst even focus.

Wil jij samenwerken en samenleven vanuit vertrouwen?
Meld je nu aan voor de online training en stap in de cirkel van e e f. De training duurt twee uur en wordt gegeven via Zoom. Leg je pen en papier maar klaar, want je gaat ook écht zelf aan de slag. Vol nieuwe inzichten en inspiratie sluit je deze workshop af.